Verkoop

Door te gaan naar 'aanmelden' op deze site. Hier kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief en maak je direct een persoonlijk account aan. Via dit account kun je als de verkoop gestart is, je direct inschrijven voor een appartement van jouw voorkeur.

De verwachte start verkoop staat gepland rond de zomer van 2024. Via nieuwsbrieven verneem je van ons wanneer de verkoop start. Om een nieuwsbrief te ontvangen schrijf je je in op de site bij ‘aanmelden’.

De eerste stap is door je in te schrijven via de pagina ‘aanmelden’ op deze site. Je maakt daar een persoonlijk account aan voor de Waterroos.  Zodra de appartementen in verkoop zijn kun je via dit account  je voorkeur voor een  appartement aangeven door middel van het digitale inschrijfformulier in je account. Mocht je al een account hebben, dan log je bij de start verkoop in, in jouw persoonlijke account, je opent het digitale inschrijfformulier en schrijft in. Via nieuwsbrieven verneem je van ons wanneer de appartementen in verkoop gaan.

Nee, er is sprake van vrije verkoop. Iedereen heeft gelijke kansen.

In de Waterroos komen 34 appartementen in zes verschillende woningtypen.

De vrij-op-naam-prijzen (V.O.N.-prijzen) zijn nog niet bekend. Bij de start verkoop van de appartementen zullen de exacte V.O.N.-prijzen bekend zijn.

Er wordt een verkoopprocedure opgesteld. Zodra deze gereed is, delen we de procedure met je. Via een nieuwsbrief brengen wij je op de hoogte. Ook zal deze informatie op de website staan.

Zodra de verkoop gestart is, zijn de verkoopstukken te downloaden vanaf de projectsite.

Dit zijn de informatieve stukken die je kunt downloaden:

 • Prijslijst
 • Verkoopbrochure
 • Keukenbrochure
 • Technische omschrijving
 • Koperskeuzelijst | meer- en minderwerk
 • Situatietekening
 • Plattegronden per woningtype
 • Tekeningen- en optietekeningen per woningtype
 • Concept koopovereenkomst
 • Concept aannemingsovereenkomst
 • Informatie van het garantie- en waarborgfonds
 • Toelichting inschrijving en toewijzing | verkoopprocedure

Het project wordt door twee makelaars verkocht:  Jaspers en Van diepen uit Wognum en Boekweit Olie Makelaars uit Hoorn

De appartementen worden gebouwd door B.V. Aannemingsbedrijf J. Th. Kuin uit Bovenkarspel

Als je een appartement krijgt toegewezen na sluiting van de inschrijfperiode, ontvang je hierover via de makelaar een bericht. Bij acceptatie van de optie kun je direct een afspraak maken met de makelaar. Na het verkoopgesprek bij de makelaar behoud je een optie één week. Binnen deze week dien je een beslissing te nemen over de aankoop, bereid je dus goed voor. De volgende stap is het digitaal ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst.

De appartementen zullen worden toegewezen op basis van de volgorde van de aangegeven voorkeuren. Bij meerdere gegadigden voor één rijwoning of appartement vindt de toewijzing plaats op basis van een random match, waarbij de ingevulde informatie en de financiële check, die goed is voor 25 extra punten (zie hiervoor ook de vraag: ‘Hoe weet ik of een  appartement voor mij financieel haalbaar is?’) wordt meegenomen bij de toewijzing van de beste kandidaat. Als de 1e voorkeurkeuze voor een woning al aan een andere gegadigde is toegewezen, kan een eventuele 2e keuze worden toegewezen, enz. Tevens krijgen alle kandidaten die hun voorkeuren tijdens de pre sale hebben aangegeven 10 extra punten bij de toewijzing.

Er is geen anti speculatiebeding van toepassing.

Er is geen  zelfbewoningsplicht van toepassing.

Er komen geen huurappartementen in de Waterroos

Ja, de Waterroos heeft een Facebookpagina. Leuk als je ons volgt!

Wil je echt als allereerste op de hoogte gebracht worden van de ontwikkelingen zoals start verkoop, exacte prijzen, enz. Schrijf je dan in via de pagina ‘aanmelden’ op deze site.

Vragen over het dorp / de wijk

In Rozenbuurt wordt wonen eindeloos genieten. Op een heerlijk dorpse locatie in het oude dorpshart van Zwaag worden nu al de eerste zaadjes geplant van een gezellige woonwijk voor iedereen, met volop ruimte om te wonen, te leven en te beleven.

Voor gezinnen met kinderen zijn er basisscholen in Zwaag waar kinderen onderwijs kunnen volgen. In de directe omgeving van Zwaag (Hoorn en Medemblik) bevinden zich enkele middelbare scholen waar leerlingen uit Zwaag naartoe kunnen gaan.

Ja, in Zwaag zijn verschillende sportverenigingen actief waar mensen van alle leeftijden verschillende sporten kunnen beoefenen. Enkele voorbeelden van sportverenigingen in Zwaag zijn: voetbalvereniging Zwaluwen '30, tennisvereniging TC 't Zwaeghje, handbalvereniging Westfriesland SEW, gymnastiekvereniging Zwaag en hockeyclub WFHC Hoorn.

Naast het winkelcentrum Hollandse Cirkel (Bangert en Oosterpolder) vind je in het dorp supermarkten en meerdere authentieke winkels zoals een warme bakker, slager, kapper, opticien, snackbar, chinees en vishandel. Er zijn verschillende basisscholen en meerdere kinderdagverblijven. Het dorp kent een rijk verenigingsleven. Daarnaast heeft winkelcentrum De Huesmolen in Hoorn ook diverse winkels en is makkelijk bereikbaar. Zowel met de fiets als auto.

Met de auto is Zwaag via de snelweg A7 en de Provincialeweg N307 goed bereikbaar. Er zijn veel busverbindingen en op fietsafstand 2 NS-stations, station Hoorn Kersenboogerd en station Hoorn. Vanaf NS-station Hoorn rijden er treinen naar Amsterdam, Schiphol, Amersfoort, Haarlem, Alkmaar en Enkhuizen.

In Zwaag zijn diverse (binnen)speeltuinen (Ballorig) en -parken (Boezelbos) aanwezig.

Het gebouw beschikt over parkeerplaatsen die zich bevinden in openbaar gebied. Deze parkeerplaatsen zijn niet privé en kunnen worden gebruikt door zowel bewoners als bezoekers van het gebouw.

Er komt voldoende parkeerruimte voor bezoekers. De parkeergelegenheid is beschikbaar op basis van de lokale parkeerregelingen, er vindt geen specifieke toewijzing van parkeerplaatsen aan individuele appartementen plaats.

Vragen over de woningen / appartementen

Rozenbuurt is een groene woonwijk, waar de komende jaren ongeveer 420 nieuwe woningen en appartementen gebouwd gaan worden met voor elk wat wils. Zo komen er rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, rug-aan-rug woningen, appartementen, vrijstaande woningen en kavels in verschillende prijsklassen. Voor starters en doorstromers, kleine huishoudens, gezinnen en senioren.

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A+++, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning. Met label A+++, kunje ook nog eens € 30.000,- extra lenen.

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie, aangeduid als ca (circa). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Om een woning op jouw naam te krijgen moet je overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten betalen. Een woning die nog gebouwd moet worden koop je Vrij Op Naam (v.o.n.). Vrij op Naam betekent dat de verkoper de kosten voor de overdracht betaalt.

Jazeker, de meerwerklijsten staan zodra de verkoop start onder ‘aanbod’ per bouwnummer weergegeven. Deze zijn samengesteld door de aannemer.

Ja, alle woningen hebben een eigen berging op de begane grond en in het appartement.

De appartementen worden BENG (bijna energie neutrale gebouwen) opgeleverd. Daarmee voldoet het appartement aan de door de overheid vastgestelde norm BENG. Door toepassing van gevel-, vloer-, en dakisolatie en door energiezuinige installaties wordt aan deze normstelling voldaan. Zo wordt er gebruik gemaakt van een warmtepomp en beschikt het appartement over WTW (warmte terug winning) ventilatiesysteem.

Ja, de appartementen worden zonder gasaansluiting opgeleverd. Een eigen warmtepomp zal het appartement voorzien van warmte, koeling en warm tapwater.

 

Er is een stelpost opgenomen voor een keuken in de woning in de vorm van een keukencheck

Ja, er zit standaard sanitair en tegelwerk (badkamer en toilet) in het appartement

Zie hiervoor de technische omschrijving. De technische omschrijving is te downloaden bij de verkoopstukken

De technische omschrijving is beschikbaar bij de start van de verkoop. En te downloaden bij de verkoopstukken.

De aansluiting op het glasvezelnet of kabelnet (het abonnement) dien je zelf aan te vragen. Aansluitingen voor elektra en water worden door de regionale netbeheerder verzorgd. Ook Ziggo en  KPN zorgen voor een aansluiting tot in de meterkast.

Overeenkomsten, vergunningen en financiële haalbaarheid

De grond koop je via de koopovereenkomst die je aangaat met de ontwikkelaar. Met de aannemer sluit je een aannemingsovereenkomst af. De aannemer is de partij die je huis bouwt.
De inhoud van de overeenkomsten neemt de makelaar met je door tijdens het optiegesprek. Besluit je over te gaan tot koop, teken je de overeenkomsten digitaal. Op dat moment ben je officieel een overeenkomst aangegaan met de ontwikkelaar en de aannemer.

Een koopovereenkomst teken je als je een nieuwbouwwoning koopt waarvan de bouw nog moet starten. Met deze overeenkomst koop je de grond waarop de woning komt te staan. In de overeenkomst worden alle afspraken tussen jou en de ontwikkelaar (verkoper) vastgelegd. De nieuwbouwmakelaar neemt de overeenkomst met je door. Als alles duidelijk is, teken je de koopovereenkomst. Dat kan digitaal of op het kantoor van de makelaar.

Een koopovereenkomst teken je als je een nieuwbouwwoning koopt waarvan de bouw nog moet starten. Met deze overeenkomst koop je de grond waarop de woning komt te staan. In de overeenkomst worden alle afspraken tussen jou en de ontwikkelaar (verkoper) vastgelegd. De nieuwbouwmakelaar neemt de overeenkomst met je door. Als alles duidelijk is, teken je de koopovereenkomst. Dat kan digitaal of op het kantoor van de makelaar.

In een aannemingsovereenkomst worden de afspraken tussen jou en de aannemer vastgelegd. Met het tekenen van de aannemingsovereenkomst geef je als koper opdracht aan de aannemer je woning te bouwen. Deze overeenkomst teken je tegelijkertijd met de koopovereenkomst. Samen wordt dit ook wel eens de koop- aannemingsovereenkomst genoemd. De nieuwbouwmakelaar neemt de aannemingsovereenkomst met je door. Als alles duidelijk is, teken je. Dat kan digitaal of op het kantoor van de makelaar.

Naast dat er 80% per woningtype verkocht moet zijn, dienen vergunningen te zijn afgegeven zoals de omgevingsvergunning en het Woningborgcertificaat. Daarnaast dient de grond bouwrijp te zijn.

Je kunt een vrijblijvende afspraak (van ca. 30 minuten) inplannen bij de Rabobank, of een eventuele andere financierder. Zie hiervoor de link vermeld in het tabblad financiering Na afloop ontvang je het ‘Orientatierapport Lenen en Wonen’ als pdf-document. Dit document dien je, wanneer de verkoop is gestart, up te loaden bij je inschrijfformulier. Het is niet verplicht om de check bij de Rabobank te doen, maar wel makkelijk en snel. Een financieringsverklaring dient te allen tijde door een erkend financieel adviseur gedaan te worden. Het verplicht je nergens toe.

Zodra opschortende voorwaarde zijn vervallen en de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte (leveren van de grond) en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je verneemt dat de akte gepasseerd kan worden. Je voorkomt dan ook dat je transportrente moet betalen. Je moet rente gaan betalen als je hypotheek nog niet rond is als de akte wordt gepasseerd (de grond aan jou geleverd wordt)

In een bestemmingsplan staat of het gebied bestemd is voor woningen, kantoren of bedrijven. Ook staat er in waar gebouwd mag worden, waar groen komt en hoe de wegen lopen. Op basis van het bestemmingsplan werkt de ontwikkelaar zijn ideeën voor de buurt of wijk uit. Iedereen moet zich aan de regels houden in het bestemmingsplan. De gemeente checkt of dit gebeurt.

Het bestemmingsplan is onherroepelijk

Een omgevingsvergunning is nodig als er woningen/appartementen gebouwd worden die mogelijk tot last zijn voor mens en milieu. De ontwikkelaar vraagt de vergunning aan bij de gemeente. Deze vergunning moet zijn verleend, voordat er gebouwd mag worden. Als de vergunning verleend is, zeggen we dat de vergunning ‘onherroepelijk’ is. Het onherroepelijk zijn van de omgevingsvergunning is een van de opschortende voorwaarden in de koop- en/of aannemingsovereenkomst.

De aanvraag omgevingsvergunning is ingediend en we verwachten dat deze voor de zomer van 2024 (indien er geen bezwaren binnen komen) onherroepelijk is.

Een garantie- en waarborgregeling geeft jou de zekerheid dat je huis wordt gebouwd en dat eventuele gebreken verholpen worden. Heel belangrijk dus als je een nieuwbouwhuis koopt. Want wat als de aannemer failliet gaat en/of hij zijn afspraken niet kan nakomen? Dan is het fijn om te weten dat dit in ieder geval voor de bouw van jouw huis geen gevolgen heeft. De aannemer die je huis bouwt is aangesloten bij een Garantie- en Waarborginstantie. Deze instantie vangt het risico op en zorgt ervoor dat je huis toch wordt gebouwd. Een aantal bekende Garantie- en waarborginstanties zijn Bouwgarant, Woningborg of Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK).

Het plan wordt uitgevoerd onder Woningborg garantie- en waarborgregeling.

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Krijg je de hypotheek niet rond, dan kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 1 afwijzing van een geldverstrekker.

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning

Als je een nieuwbouwhuis koopt, betaal je de aannemer in termijnen voor de bouw. Stap je in als de bouw is gestart, dan zijn er dus al kosten gemaakt. De aannemer heeft de termijnen voor je voorgeschoten. Over deze termijnen moet je bouwrente betalen. In de koop- en aannemingsovereenkomst staat precies hoe de termijnen verdeeld zijn en wat het rentepercentage is. Deze bouwrente is niet fiscaal aftrekbaar.

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Om zeker te weten dat jij je bij start verkoop inschrijft op de bouwnummers die financieel bij jou passen, vragen we je om nu alvast een financiële check te doen. Zo kunnen we na de toewijzing snel door met de verkoop. Het voordeel hiervan is dat het project eerder gebouwd kan worden en jij eerder in je droomhuis woont!

Voor de 34 appartementen Waterroos werken we samen met de Rabobank. Heel handig want de adviseurs kennen het project, de verschillende woningen én de bijbehorende financieringsmogelijkheden. Het is niet verplicht om de check bij de Rabobank te doen, maar wel makkelijk en snel. Een financieringsverklaring moet door een erkend financieel adviseur gedaan te worden.

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Als je een appartement koopt, ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). De VvE moet zorgen voor het beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het appartementengebouw. Bijvoorbeeld de gevel of het dak.

Ja, alle appartementen in De Waterroos hebben met de VvE te maken.

Ja, je bent automatisch lid van de VvE. Je kunt dit lidmaatschap niet opzeggen. Alleen als je het appartement verkoopt ben je niet langer lid van de VvE

De VvE wordt opgericht door de notaris op moment van passeren van de splitsingsakte

Het bestuur van de VvE wordt gekozen dan wel benoemd door de leden, de eigenaren, van de VvE.

Deze zijn nog niet bekend. Bij de start verkoop hebben wij een indicatie voor je per maand.

Pre-sale gestart! Bekijk het aanbod in de woningzoeker