Je woning financieren? Zo doe je dat

Heb je een woning in Waterroos op het oog? Dan wil je natuurlijk weten wat je financiële mogelijkheden zijn. Dat vraagt om een eerlijk en degelijk advies en een persoonlijke begeleiding. Maak vooraf dan ook zeker een afspraak met één van onze financiële partners. Zij kennen het project door en door en vertellen je graag meer over de vele aantrekkelijke hypotheekmogelijkheden. Je krijgt bij de toewijzing voor de appartementen in Waterroos 25 extra punten als je een geldige financieringsverklaring hebt geupload. Lees hier meer over de toewijzing.

Een passende hypotheek

Voordat je besluit om ’JA’ te zeggen tegen een (nieuwbouw)woning, is het aan te raden om bij één van de financieel adviseurs van Waterroos langs te gaan. Zij kennen het project en doen zaken met alle belangrijke geldverstrekkers van Nederland. In hun advies stemmen ze jouw wensen af op je mogelijkheden en helpen ze je graag bij het maken van de juiste keuze. Dat helpt jou dan weer bij je zoektocht naar een Waterroos-appartement die bij je past.

Starterslening

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor een zogeheten starterslening. De bank ziet dit ook als “eigen geld”. Elke gemeente stelt dit afzonderlijk van elkaar op. Als jij in jouw gemeente in aanmerking komt voor de starterslening biedt dit financieel voordeel voor je hypotheek.

Check de website www.svn.nl/starterslening als je benieuwd bent wat jouw gemeente doet.

Wonen in Waterroos? Meld je aan!

De plannen voor Waterroos krijgen steeds meer vorm. Meld je aan als
belangstellende en blijf op de hoogte.

Ga naar een erkend adviseur

Weten of de woning van jouw voorkeur binnen de financiële mogelijkheden ligt? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend financieel advies bij de Rabobank of Financieel Centrum West-Friesland.

Na afloop krijg je een financieringsverklaring of een haalbaarheidscertificaat waarmee je kunt aantonen dat de woning van je voorkeur binnen jouw financiële mogelijkheden past. Het document kun je vervolgens uploaden bij je inschrijving voor een woning, als de verkoop is gestart. Het is niet verplicht om de check bij onze samenwerkende partners te doen, maar wel makkelijk en snel. Een financieringsverklaring dient te allen tijde door een erkend financieel adviseur gedaan te worden.

Duurzame hypotheek met rentekorting

Een duurzame hypotheek wordt steeds populairder. Zo’n ‘groene hypotheek’ is een hypotheek waarbij je rentekorting krijgt als je woning een hoger energielabel heeft. Zo stimuleert de hypotheekaanbieder je om een energiezuinige woning te kopen of om je woning energiezuiniger te maken.

Omdat de woningen in Waterroos voldoen aan zeer strenge duurzaamheidseisen, kun je bij het afsluiten van je hypotheek rekenen op een aantrekkelijke korting op je hypotheekrente.

We helpen je graag verder

Heb je interesse in een woning in Waterroos, neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. De teams van de Rabobank en Financieel Centrum West-Friesland helpen je graag verder. Benieuwd wat je kunt verwachten van een financiële check? Download hier een voorbeeld.

Rabobank

Tel: 088-722-6600

Maak een afspraak

Financieel Centrum West-Friesland

Tel: 0229-591265

Maak een afspraak